~~WELCOME TO MY WORLD~~

Saye jual perfume stock baru dan jugak tester pade harge yang rendah yang takkan dapat ditawar menawar si shopping komplek..pade sesape yang berminat utk mendapatkan perfume utk harge yang murah..sile rajin2kan diri utk tgk list perfume yg saye jual..:)


Wednesday, January 4, 2012

Tips ² pakai perfume dan kekalkan bau pefume di badan anda

misti korang selalu pakai perfume tapi tak tau cemane nak kekalkan bau perfume kat badan..yang mane tau tuh..tau laa...yang mane tak tau..leh lah aku bitau siket2..ade tuh pakai perfume macam mandi..3 bulan beli dah order dah...patutnye perfume nih pakai mmg paling2 kurang setahun lebih lah leh tahan..tgk kekerapan memicit..kui3...jadi takyahlah korang nak spray kat baju2 korang semate nak wangi nye pasal...last2 bepeluh baju korang misti bau tengit..care pemakaian tuh care...so nih aku bitau tips2 pemakaian perfume utk ianye kekal lebih lame.. arap2 ianye membantu...dan arap2 leh lah simpan perfume tuh lame siket..kalau ade duet lebih pon leh lah beli perfume..tapi beli perfume lain2 jenis lak.. tak gitu??kui3...dah..malas aku nak membebel banyak2..silelah perhatikan care2 nye 



PERGELANGAN TANGAN 
Seperti yang sume org pasti ..kat pergelangan tangan nih adelah area wajib menyembur perfume.. 
itu yang org tau..tapi yang org tak tau..dorang sebenarnye kene sembur kat kedua2 pergelangan tangan..
bukan sembur kat sebelah pehtuh gosok2 kat pergelangan sebelah lagi...SALAH!!!..jadi sebetulnye
sembur kat due2 belah pergelangan tangan..dan biarkan ianye larut dalam kulit.. ;)



BELAKANG TELINGA

aku tak pasti kat mane nadi kat leher korang...salu belakang tellinge lah...sebab nadi aku mmg belakang telinge..huhuhuhu...jadi semburan di kedua2 belah  kiri dan kanan adelah mesti..JANGAN GOSOK!! biar die larut..


ELBOW JOINT

Jangan letak kat siku lak...pelik rupenyer...huhuhuhuh...unless kalau tangan ko tebalik...kui2..jgn mare..
tempat yang bernadi tuh...aku tau korang tau nye kat ner nak sembur..tgk kaler merah kat gambo tuh.. 
cam biase..sembur ke due2 belah tangan.. :)



KAT DADA MANE HATI TERLETAK

sumpah aku takde niat nak letak gambo nih..tapi gambo nih je ade utk menggambarkan tmpat yang perlu disembur perfume..huhhhu...jgn tengok lame2..pendek kate kat mane tempat berdenyut2 ko leh lah sembur perfume..tapi spot yang aku tunjuk nih sume mmg HOTSPOT org pakai perfume..huhuhuh.. 



Tapi kalau korang nak buat camnih...aku tak tanggung lah..pandai2 korang lah nak idup..dah besor panjang..pikir lah sendiri..ngeh3....hah..lagi satu..korang leh sembur kat rambut gak... sekian...dan selamat mencube dan menjimatkan perfume anda.. :)





~JANUARY 2012 ORDER~

Berikut adelah senarai perfume yang org order awal januari 2012 baru2 nih..tapi tak dapat lagi.. o yer..untuk pengetahuan semua..aku nih jual perfume..tapi aku tak de stok perfume kat aku... ape yang aku selalu buat..adelah ambik order...n aku bagi sekali arung...n aku amik kat supplier aku...ini utk mengelakkan stok yang tak de org bekenan atau dalam erti kate lain..tak wangi..terbengkalai sebegitu sahaje..pehtuh end up aku bagi present je kat org..huhuhuh..jadi lebih selamat kalau aku ambik order awal2..pehtuh aku dapatkan stok.. dan aku akan bagi arahan utk pembayaran kalau stok dah ade..


kali nih aku akan buat senarai based on org order...kalau org tuh dah dapat perfume die aku akan highlightkan warnee merah.. dan tarikh die dapat...kadang2 mmg lambat dapat perfume..depends on stock jugak...perfume nih bukan buat sendiri..so paham2 je lah..tapi so far..ape yang org nak...sume aku leh dapatkan..walaupon lambat..janji dapat..itu je..ape2 tanye lah ehh..tak tanye tak tau..;)




BVLGARI - AQVA POUR HOMME                      -  02/01/12
HUGO - MEN                                                               - 02/01/12
PACO RABANNE BLACK XS - MEN
ISSEY MIYAKE - MEN 
PAUL SMITH - ROSE                                               -  11/01/12
BURBERRY BRIT - PINK                                        - 11/01/12
BVLGARI - AQVA POUR HOMME                       - 11/01/12
JPG - CLASSIC (W) 
GIVENCHY - GENTLEMEN
MARC JACOBS - OH,LOLA
BVLGARI - EXTREME
ANNA SUI - ROCK ME SUMMER                         -11/01/12

Friday, October 15, 2010

~sOLd~

INI ADELAH LIST YANG TELAH PON AKU JUAL HASIL DR MULUT KE MULUT...SEBELUM BUKAK BLOG NIH..:) JADI AKU MELANGKAH SATU LAGI TAPAK UTK MASUKKAN KE DALAM BLOG LAK...TRY MARKET...JADI..SILE2 KAN LAHH...

15.06.10  - SALVATORE FERRAGAMO - INCANTO HEAVEN
18.06.10  - SALVATORE FERRAGAMO - INCANTO HEAVEN
                - CK - EUPHORIA
                - CK - EUPHORIA BLOSSOM
22.06.10  - POLO - BLACK
02.07.10  - PACO RABANNE - BLACKROSE
15.07.10  - DKNY - RED DELICIOUS
22.07.10  - PACO RABANNE - ULTRAVIOLET
                - HUGO - XY
                - CK - EUPHORIA BLOSSOM 
24.07.10  - ISSEY MIYAKE - LE'AU DISSEY
                - DIESEL - THE BRAVE
                - BVLGARI - ROSE EDP 
25.07.10  - ARMANI - ATTITUDE
19.08.10  - CK - EUPHORIA 
23.08.10  - GUY LAROCHE - DRAKKAR NOIR
31.08.10  - DUNHILL - 5.31N
                - DKNY - BE DELICIOUS (GREEN)
               - GUESS PINK 
               - DUNHILL MEN 
02.09.10 - DUNHILL - DESIRE RED
04.09.10 - BVLGARI - ROSE EDT 
07.09.10 - PAUL SMITH EXTREME
10.09.10  - AZZARO - CHROME
                - DKNY - BE DELICIOUS(GREEN)
25.09.10  - SEAN JOHN - I AM KING
28.09.10  - DAVIDOFF - COOL WATER M 
                - DAVIDOFF - COOL WATER W
                - HUGO - MEN
06.11.10  - CAROLINA HERRERA MEN
08.12.10  - ARMANI CODE WOMEN
                - JLO STILL
18.12.10  - DKNY BROWN 
                - GUCCI GUILTY
                - ARMANI - ACQUA DI GIO MEN
                - DAVIDOFF - CHAMPION
                - JPG - WOMEN
                - GUY LAROCHE - DRAKKAR NOIR
20.12.10  - PACO RABANNE - BLACK XS MEN
21.12.10  - GUCCI GUILTY
22.12.10  - SARAH JESSICA PARKER - LOVELY
                - CK ESCAPE WOMEN
                - HUGO DEEP RED
 16.01.11 - TOMMY GIRL 
 13.02.11 - ARMANI - ACQUA DI GIO MEN 
 15.02.11 - MARC JACOB BANG 
                - AIGNER - TOO FEMININE
24.02.11  - BURBERRY BRIT - SHEER
                 NINA RICCI - NINA
25.02.11  -  PLEASURE - INTENSE
                - DNG - NO 6
                - MARC JACOB BANG
07.03.11  - PACO RABANNE - BLACK XS WOMEN
                 POLO BLACK
04.04.11  - NINA RICCI - NINA
22.04.11  - CHANEL - ALLURE SPORT MEN
                - GUCCI RUSH
                - NINA RICCI - NINA 
27.04.11  - DAVIDOFF - CHAMPION
                - DUNHILL - DESIRE RED
                - PACO RABANNE - 1 MILLION
                - ISSEY MIYAKE MEN

27.05.11  - CLINIQUE HAPPY MEN 
18.09.11  - HUGO FEMME
                - HUGO BOSS ORANGE
                - POLO BLACK
                - 212 SEXY (W)
                - CK FREE
23.09.11  - PACO RABANNE BLACKROSE 
                - DAVIDOFF CHAMPION
16.11.11  - AIGNER BLACK MEN
                 AIGNER BLACK WOMEN (susah gile nak dapat nih)
17.11.11  - HUGO ENERGISE
18.11.11 - GUCCI GUILTY
                  PACO RABANNE BLACK XS MEN
                  BVLGARI AQVA POUR HOMME
13.12.11 -  BVLGARI AQVA POUR HOMME( tgh hot sekang ni) 
16.12.11 -  GIVENCHY - PLAY (justin timberlake)
                   DUNHILL BLACK 
30.12.11 -  HUGO-MEN
                  BVLGARI AQVA POUR HOMME












              
   

Thursday, October 14, 2010

Thursday, October 7, 2010

~List Of PerfuMe For Him~




DAVIDOFF - CHAMPION (NEW)
                                                                            90ML
                                                                           RM 200
                                                                (retail price : rm 285)
Fragrance notes : Energizing Galbanum Essence, Aromatic Clary Sage
Zestful Bergamot, Lemon
Cedarwood, Durable Oak Moss Allure
 






                                                     PACO RABANNE - BLACK XS
100ML
RM 180 
scent : woody
feel : Powerful, Provocative, Sensual




PACO RABANNE - 1 MILLION
100ML
RM 220 
(retail price : rm 298)
scent : woody oriental
feel : Daring, Irresistible, Seductive




SEAN JOHN - UNFORGIVABLE
125ML
RM 200



CALVIN KLEIN - ESCAPE
100ML
RM 170



DUNHILL - 5.31N
100ML
180


ESCADA - SENTIMENT
100ML
RM170



DUNHILL - DESIRE BLUE
100ML
RM 180



CAROLINA HERRERA - MEN
100ML
RM 190



GIORGIO ARMANI - ACQUA DI GIO
100ML
RM 190
FRAGRANCE NOTES - citrus notes, rosemary spiciness, jasmine, wood
                                                   RECOMMENDED USE - casual


ARMANI - ATTITUDE EXTREME
50ML/75ML
RM 160/RM 180


HUGO - ENERGISE
100ML
RM 180



BVLGARI - POUR HOMME
100ML (retail RM310)
RM 190 



CHROME - AZZARO 
100ML
RM 180



CK - EUPHORIA 
100ML
RM 180



CALVIN KLEIN - ONE
100ML
RM 170



CALVN KLEIN - ETERNITY
100ML
RM 170





DAVIDOFF- COOL WATER
125ML
RM 170


GUY LAROCHE - DRAKKAR NOIR
100ML
RM 170



DUNHILL - BLACK 
100ML
RM 180

DUNHILL - MEN 
75ML
RM 180


ARMANI - CODE
75ML
RM180


HUGO - XY
100ML
RM 190



HUGO- ELEMENT
100ML
RM 170


SEAN JOHN - I AM KING
100ML
RM 220

BVLGARI - AQVA MARINE
RM 190


LACOSTE - ESSENTIAL SPORT
RM 170




CALVIN KLEIN - TRUTH
100ML
RM 170

CALVIN KLEIN - ETERNITY SUMMER
100ML 
RM 170


CHROME AZZARO - LEGEND
125ML
RM 170



PACO RABANNE - ULTRAVIOLET 
100ML
RM 190


POLO BLACK 
100ML
RM 200


ARMANI - ATTITUDE
50ML/75ML
RM 160/RM180


HUGO - MEN 
150ML
RM 185



PAUL SMITH - EXTREME
100ML
RM 160



D&G - LITE BLUE 
100ML
RM 180



DAVIDOFF - ECHO
100ML
RM 170



DIESEL - THE BRAVE
80ML
RM 150



DKNY - BE DELICIOUS
100ML 
RM 200



CHRISTIAN DIOR - FARRENHEIT
RM 190



RALPH LAUREN - ROMANCE
100ML
RM 170



ARMANI - DIAMOND 
75ML 
RM180
Top notes are bergamot and guaiac wood; middle notes are vetiver, cedar and sichuan pepper; base notes are cacao and amber.


BURBERRY - BRIT
100ML 
RM180
Citrusy freshness of mandarin and bergamot and cool, spicy notes of ginger and cardamom preceed a masculine heart of cedar and nutmeg with a touch of refined wild rose. The base is sensual due to precious egzotic woods, gray amber, Tonka bean and patchouli.




CALVIN KLEIN - FREE
100ML
RM 180
Top notes incorporate absynth, jackfruit, star annis and juniper berries. A heart adds a union of suede, coffee, tobacco leaf and buchu (Agathosma betulina), while a base offers oak, patchouli, cedar and ironwood


DUNHILL - DESIRE RED
100 ML
RM 170
The Desire perfume opens with the notes of apple, orange blossoms, fresh, sweet bergamot and sparkling lemon. The heart brings notes of rose, patchouli and teakwood in. The base acts with the accords of vanilla, musk and labdanum. 


DUNHILL - LONDON 
100ML
RM 190
 The fragrance features sandalwood, tonka bean, patchouli, musk, vanilla, jasmine, rose, red apple and geranium. 


RALPH LAUREN BIG PONY COLLECTION 1-4
125ML
RM180



PACO RABANNE - 212 SEXY
100ML
RM 180 

Top notes are spices, petit grain, lavender, green notes, grapefruit and bergamot; middle notes are ginger, green pepper, gardenia, violet and sage; base notes are labdanum, sandalwood, musk, guaiac wood, vetiver and incense. 


GIVENCHY - PLAY
100 ML EDT
RM 210
normal price : rm 285
The perfume in EDT strength Givenchy Play EDT is created of notes of bergamot, mandarin orange, grapefruit, bitter orange, amyris wood, coffee flower, black pepper, vetiver and patchouli. 






  AIGNER - BLACK MEN
100 ML 
RM 190
.Aigner Black for Men was launched in 2005. Top notes are bergamot, grapefruit and orange; middle notes are mint, pine tree and oakmoss; base notes are musk, leather, styrax and tonka bean.